Batony z gryki ekspandowanej

Zdrowe batoniki z gryki ekspandowanej- to idealna przekąska. Będą idealne na drugie śniadanie lub przyjemny podwieczorek. Bardzo smaczne batoniki i wcale nie gorsze od tych ze sklepów.

Jeśli są tutaj rodzice (a podejrzewam, że są) i szukają zdrowych przekąsek, nie nudnych przekąsek dla swoich dzieci to bardzo dobrze trafiliście. Sycące, słodkie- zaspokoją głód na małą słodkość. Batoniki same się robią, przygotujcie może właśnie je z Waszymi dziećmi? Są bardzo proste i szybkie.

Mi one bardzo posmakowały gdy moja siostra zaczęła rozszerzać dietę u dziecka i dała mi na spróbowanie, a posmakowały mi tak bardzo, że jestem już od nich uzależniona! 😉 Sami spróbujcie

Szczegóły

Ilość:

7-8 batoników

Czas przygotowania:

5-8 minut

Koszt:

średni

Poziom trudności:

niski

batony:

  • 1/2 szklanki oleju kokosowego

  • 3/4 szklanki masła orzechowego

  • 5 łyżek syrop klonowego

  • 2 szklanki gryki ekspandowanej

  • 3 łyżki kakao

Przygotowanie

  • Keksówkę o wymiarach 10 x 20 wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia, można użyć też plastikowego pudełka.
  • Olej kokosowy i masło orzechowe rozpuścić w garnku. Gdy się rozpuści dodać syrop klonowy i przesiane kakao.
  • Dokładnie wymieszać, wsypać grykę i jeszcze raz dokładnie wymieszać przełożyć do foremki. Wyrównać powierzchnię. Owinąć folią spożywczą by batoniki nie miały innych zapachów z lodówki. Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny do lodówki.
Smacznego!
inspiracja: zdrowystyljoanny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *