„Bursztynek, bursztynek znalazłam go na plaży…”-haha ja jeszcze żyję wakacjami nad morzem, a jak morze to oczywiście najbardziej kojarzą mi się gofry które jadłam na murku przy plaży. Ha ale nie takie mega tuczące tylko takie fit- dla każdego.
To, że są na mące owsianej, a nie pszennej- to jedno. Drugie to, że nie mają w sobie cukru, słodzikiem są banany i miód. Wasze dzieci będą szczęśliwe, a Wy z siebie dumni, że twoje dziecko je zdrowego gofra! 😉
Proste składniki, proste i szybkie przygotowanie i można siadać do stołu. No to ja mam teraz pytanie kto się skusi? powtarzam można jeść bez wyrzutów sumienia :). Palce lizać
Na śniadanko będą wspaniale smakować. Oh tym bardziej, że jutro poniedziałek 😉
Szczegóły
8-10 niewielkich gofrów
5 minut
Gofry:
2 duże banany, dojrzałe
2 duże jajka
1 i 3/4 szklanki płatków owsianych, górskie
1/4 szklanki mleka
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wkładamy do blendera i blendujemy na gładkie i jednolite ciasto.
- Gofrownicę rozgrzewamy i nakładamy po dwie łyżki na jednego gofra.
- Pieczemy przez kilka minut, do momentu aż się ładnie zarumienią.
Inspiracja ilovebake