Gofry bananowe- na mące owsianej

„Bursztynek, bursztynek znalazłam go na plaży…”-haha ja jeszcze żyję wakacjami nad morzem, a jak morze to oczywiście najbardziej kojarzą mi się gofry które jadłam na murku przy plaży. Ha ale nie takie mega tuczące tylko takie fit- dla każdego.

To, że są na mące owsianej, a nie pszennej- to jedno. Drugie to, że nie mają w sobie cukru, słodzikiem są banany i miód. Wasze dzieci będą szczęśliwe, a Wy z siebie dumni, że twoje dziecko je zdrowego gofra! 😉

Proste składniki, proste i szybkie przygotowanie i można siadać do stołu. No to ja mam teraz pytanie kto się skusi? powtarzam można jeść bez wyrzutów sumienia :). Palce lizać

Na śniadanko będą wspaniale smakować. Oh tym bardziej, że jutro poniedziałek 😉

Szczegóły

Ilość:

8-10 niewielkich gofrów

Czas przygotowania:

5 minut

Gofry:

  • 2 duże banany, dojrzałe

  • 2 duże jajka

  • 1 i 3/4 szklanki płatków owsianych, górskie

  • 1/4 szklanki mleka

  • 1/2 łyżeczki cynamonu

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • szczypta soli

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki wkładamy do blendera i blendujemy na gładkie i jednolite ciasto.
  • Gofrownicę rozgrzewamy i nakładamy po dwie łyżki na jednego gofra.
  • Pieczemy przez kilka minut, do momentu aż się ładnie zarumienią.

Na wierzch:

  • Owoce: maliny, borówki, porzeczki itp

  • *można polać też miodem

Przygotowanie

  • Podajemy udekorowane owocami lub polane miodem.

Inspiracja ilovebake

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *